dimarts, 1 de desembre del 2009

Projecte telemàtic l´Atlàntida.

Els projectes telemàtics són l´estudi d´una cosa a través de la busqueda d´informació i del contacte amb altres centres educatius. Per exemple una escola comença un projecte telemàtic de fer un dicciónari amb definicions a partir de la seva experiència i contacten amb diferents escoles per portar-lo a terme.

Aqui tenim un altre exemple:
Aquest projecta consisteix en fer un viatje virtual a l´Atlàntida amb la companyia d´un equip de científics.
Els alumnes poden obtenir informació sobre l´Atlàntida a través de de diferents bases que hi ha a l´Atlàntida i que les poden consultar.
A mida que es va realitzan aquest viatje els alumnes aprenen les part, els rius, el clima i altres característiques sobre l´Atlàntida.

Podem veure el projecte en aquest enllaç: http://www.iearn.cat/moodle/course/view.php?id=90

Webquest: La Tardor

Aquesta és una webquest que s´ha realitzat a l´aula d´acollida de cicle superior de primària: httm:// www.xtec.cat/~nalart/noveswq1/tardor/index.htm

Les parts principals d´aquesta webquest són:
1.Introducció
2.Tasca
3.Procés
4.Avaluació, questa es fa a través d´una rúbrica.

Es treballa la tardor. Un cop buscada la informació per saber què és la tardor en general, aprofundeixen una mica més centrant-se en les característiques de la tardor a Catalunya. Un cop cercada la informació es proposen 4 activitats sobre aquest mateix tema, que els fan aprofundir amb aspectes més concrets de la tardor.
Quan la informació ja es suficient i s´ha realitzat totes les activitats es pasa a fer l´evaluació en grup ( ja que les webquest és realitzen amb petits grups). El grup s´avalua i d´aquesta manera ells matèixos s´adonen de les coses que han de millorar com a grup.